Op zowel 1e als 2e Kerstdag organiseert Stadsherberg de Mol een Kerst Tafereel. Terwijl u geniet van diverse Kerstpyzen zingt en speelt een Troubadour verhalende liederen en liederlijke verhalen uit het heden en uit het verleden.
Bij het betreden van de Stadsherberg lijkt het alsof u 4 eeuwen terug in de tijd stapt. De Gedienstigen verwelkomen u in Middeleeuwsche Kledij. Bij kaarslicht vindt u uw tafel. Uit grote kannen wordt het schuimende Delftsch Kuyten Bier geschonken en u krijgt een uitgebreid Mael geserveerd.
Het Kerst Tafereel vangt aan om 17:00 uur en eindigt omstreeks 20.30 uur. Reserveren is mogelijk vanaf 2 personen. De kosten voor dit 3½ uur durende arrangement bedragen € 89,- per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar berekenen wij € 7,- per leeftijdsjaar.
De tafels zijn bij uw binnenkomst reeds opgedekt met Fruit ende Veele Nooten en een gecalligrafeerde menukaart.
Achtereenvolgens wordt geserveerd:
Op den Tafel :
Molsbroot met Kruydensaus
Smaekmaecker:
Eene Planck gevuld met Gedroogde en Gewelde Vijgen, Nooten, ende Dadels
Voorspijsch:
Gravad Lacks, geserveerd met Bruchetta, Mierikswortel en Roomkaas
Sop:
Sop van Pompoen met Blue d'Avergne
Hoofdspijsch:
Diversch Gebraet:
Rollade met Truffeljus en Boschpaddestoelen
Varkenswangetjes gestoofd in Appelcider
Licht-pittig gemarineerde Kippendijen
Geroosterde Seizoensgroenten
Geserveerd met Bourgondische Rosemarijn Aerdappelen ende Groove Salaet
Naspijsch:
Fanilje Roomijs , geserveerd met Warme Amarenen Kersen in Saus en eene Kletskop
Afsluiting:
Koffie ofte Thee
Als u tijdidg doorgeeft hoeveel vegetariërs er in het gezelschap zijn, dan servreen wij voor hen het volgende menu:
Op den Tafel :
Molsbroot met Kruydensaus
Smaekmaecker:
Eene Planck gevuld met Gedroogde en Gewelde Vijgen, Nooten, ende Dadels
Voorspijsch:
Tarte Tatin van Rode Biet, Geitenkaas en Balsamico
Sop:
Sop van Pompoen met Blue d'Avergne
Hoofdspijsch:
Paddestoelen Ragout met Bladerdeeg Dakje
Bolcourgette met Ricotta en Amandelen
Gegrilde Polenta met Parmezaanse Kaas
Geroosterde Seizoensgroenten
Geserveerd met Bourgondische Rosemarijn Aerdappelen ende Groove Salaet
Naspijsch:
Fanilje Roomijs , geserveerd met Warme Amarenen Kersen in Saus en eene Kletskop
Afsluiting:
Koffie ofte Thee
Het Drancken Arrangement omvat vanaf aankomst tot aan de koffie onbeperkt Bier van ’t Vat, Wijnen, Sappen en Frisdrancken.
Als u tijdig doorgeeft of er dieetwensen zijn, dan kunnen wij daarmee rekening houden.
Het is mogelijk om Middeleeuwsche Kledij te huren in de vorm van een Bonte Hes en bijpassende Fluwelen Muts voor slechts € 5,- per persoon.