Breughel Avond

Printervriendelijke versie

Stadsherberg de Mol is inmiddels vermaard om haar Breughel Avonden. Deze vinden plaats in één der Saelen van de Stadsherberg. Bij het binnentreden van de Sael komt de muziek van de Troubadours u reeds tegemoet.

 

Als welkomst-aperitief wordt u een mokje Hypocras of Mede aangeboden. Het kaarsvuur flikkert. De Gedienstigen in Middeleeuwsche kledij schenken het schuimend bier uit grote kannen. Troubadours zingen hun liederen. Een overvloedig Mael komt op tafel, met als hoogtepunt het Gebraet. Een Magiër vertoont zijn kunsten. In het begin van de avond maakt ook een Heks haar opwachting.  U waant zich in de tijd van Breughel.

 

De hartverwarmende binnenkomst, het aperitief, de uitgebreide maaltijd, vrij drinken, een gecalligrafeerde menukaart en een attentie voor het vrouwvolk aan het einde van de avond maken de Oopen Breughelavond tot een onvergetelijke feestavond voor u en uw gezelschap.

Kijk op onze kalender wanneer er een Oopen Breughel Avond wordt georganiseerd. De Oopen Breughel Avond vangt aan om 18:00 uur en eindigt omstreeks 21:30 uur. De kosten voor een 3½ uur durende Oopen Breughelavond bedragen  € 79,50 per persoon.

Bij de Oopen Breughelavond zijn de tafels opgedekt met Fruit ende Veele Nooten.

Achtereenvolgens wordt geserveerd:

  • Molsbroot met Kruydensaus
  • Worschtplancken
  • Boschpaddestoelensop
  • Gewelde Seemosselen
  • Diversch Gebraet: Heele Kapoen, Loopers van Konijn, Vleesch Stoverije van Rib ende Krokant Spek, alsmede Beenham van ’t Spit, geserveerd met Bourgondische Aerdappel, ende Groove Salaet.
  • Syllabub
  • Koffie of Thee met een Soet Krakelangetje.

 

 

Het Drancken Arrangement bestaat uit een Welkomstdranck (de pittige kruydenwijn Hypocras of  de zoete honingwijn Mede) en tot aan de koffie onbeperkt Bier van ’t Vat, Wijnen, Sappen en Frisdrancken.

Tevens is inbegrepen een Gecalligrafeerde Menukaert en een attentie voor het Vrouwvolk aan het einde van de avond.

Het aanwezige Vermaeck kan per avond variëren omdat hun aanwezigheid afhankelijk is van hun beschikbaarheid.