Saelen

Printervriendelijke versie

Stadsherberg de Mol beschikt over diverse ruimten waar voor Beslooten Gezelschappen diverse Middeleeuwsche Thema-avonden kunnen worden verzorgd. 

Taveerne

De Taveerne is ons restaurant dat van dinsdag tot en met zondag geopend is.  Er kunnen ongeveer 80 gasten een plaatsje vinden. Voor ongeveer 40 personen is er plaats op de begane grond, waar langs de zijkant enkele oude kerkbanken zijn geplaatst. Voor een gelijk aantal gasten is ruimte  op de Gaanderij, een verhoogd gedeelte dat via een trap bereikbaar is. In de Taveerne scharrelen enkele kippen rond.

x

 

 

Groote Sael

Via een wenteltrap bereikt u op de eerste verdieping van de Stadsherberg onze Groote Sael. Hier is plaats voor maximaal 180 gasten, maar we kunnen de Groote Sael ook kleiner maken middels enkele zware stoffen gordijnen zodat ook kleinere gezelschappen hier een sfeervolle Middeleeuwsche avond kunnen beleven. In de Groote Sael bevindt zich een karakteristieke Oopen Haerd met een schouw, die tijdens de grotere feesten nog daadwerkelijk gestookt wordt.

 

 

 

 

Weesen Sael

Als u de wenteltrap nog verder naar boven volgt, dan komt u bij de Weesen Sael. U bevindt zich dan helemaal in de nok van het pand en u ziet de gehele balkenconstructie nog zitten. In de Weesen Sael is plaats voor maximaal 60 gasten.

 

 

 

Klooster Sael / Broeder Lazarus

Wat verder naar achter op de begane grond en met een eigen ingang vanaf buiten, treft u Broeder Lazarus, onze Middeleeuwsche kroeg.  Ook deze sfeervolle ruimte beschikt over een Gaanderij en in totaal kunnen hier 120 gasten een plaatsje vinden.  Broeder LAzarus is regelmatiog het toneel van (studenten)feesten en borrels. .

Afhankelijk van het gezelschap en het gekozen arrangement is het mogelijk om meerdere Saelen voor één gezelschap te combineren.