Beslooten Onthael in de Kloostersael

Printervriendelijke versie

In de Kloostersael van Stadsherberg de Mol kunnen wij voor gezelschappen een Onthael in de Kloostersael verzorgen.

De Monniken van het Minderbroederklooster ontvangen u gastvrij met een Welkomstdranck. Eenmaal gezeten aan de sobere Kloostertafels, blijkt dat er in dit Klooster vreemde dingen gebeuren. Omdat Vader Abt op bedevaart naar Rome is zien de monniken hun kans schoon om hun wereldse kunsten aan u te tonen.

Broeders

 

Enkele Broeders blijken ook muziek te kunnen spelen. Dit tot grote ergernis van Vader Abt die absoluut niet wil dat zijn broeders zich vergrijpen aan wereldse muziek door onreine liederen te zingen of over tafel te lopen.

Terwijl u zich verwonderd over het gedrag van de Monniken geniet u van de lekkernijen die ter tafel worden gebracht. U en uw gasten zullen nog lang terugdenken aan deze compleet verzorgde en sfeervolle feestavond.

Een Beslooten Onthael in de Kloostersael kan op elke gewenste dag voor u georganiseerd worden voor gezelschappen van 30 tot 160 personen Wij bespreken graag de nadere invulling met u.

De kosten voor een 3½ uur durende Beslooten Onthael in de Kloostersael zijn afhankelijk van de grootte van het gezelschap en bedragen:
Voor 30 personen (inclusief 2 Monniken) € 87,- per persoon
Voor 60 personen (inclusief 3 Monniken) € 82,50 per persoon
Voor 90 personen (inclusief 3 Monniken) € 78.- per persoon
Voor 120 personen (inclusief 4 Monniken) € 75,- per persoon
Indien uw gezelschap afwijkt van bovengenoemde aantallen berekenen wij voor elke extra gast € 59,- Spijsch ende Dranck en per ontbrekende gast aanvullend Vermaeck.

 

 

Bij de Beslooten Onthael in de Kloostersael zijn de tafels opgedekt met Fruit ende Veele Nooten.
Achtereenvolgens wordt geserveerd:

  • Kloosterbroot met Kruydensaus
  • Salmvisch in ´t Deegh
  • Bedevaertsop
  • Diversch Gebraet: Kapoen-Vlercken, Pittig Gekruyde Worscht, Hespe in het Hooi en Lamsch Gebraet, geserveerd met Bourgondische Aerdappel, Groove Salaet en Kloosterbroot
  • Goe Reijs met Kwatschen
  • Koffie of Thee met een Soet Krakelangetje.

 

Het Drancken Arrangement bestaat uit een Welkomstdranck (de kruidige Bisschopswijn of de zoete honingwijn Mede) en tot aan de koffie onbeperkt Bier van ’t Vat, Wijnen, Sappen en Frisdrancken.

Tevens is inbegrepen een Gecalligrafeerde Menukaert.