Beslooten Breughel Avond

Printervriendelijke versie

Stadsherberg de Mol is inmiddels vermaard om haar Breughel Avonden. Deze vinden plaats in één der Saelen van de Stadsherberg. Bij het binnentreden komt de muziek van de Troubadours u reeds tegemoet.

BreugelAls welkomst-aperitief wordt u een mokje Hypocras of Mede aangeboden. Het kaarsvuur flikkert De Gedienstigen in Middeleeuwsche kledij schenken het schuimend bier uit grote kannen. Troubadours zingen hun liederen. Een overvloedig Mael komt op tafel, met als hoogtepunt het Gebraet. U waant zich in de tijd van Breughel.

 

De hartverwarmende binnenkomst, het aperitief, de uitgebreide maaltijd, vrij drinken, een gecalligrafeerde menukaart en een attentie voor het vrouwvolk aan het einde van de avond maken de Breughelavond tot een onvergetelijke feestavond voor u en uw gasten.

 

 

Een Beslooten Breughelavond kan op elke gewenste dag voor u georganiseerd worden voor gezelschappen van 30 tot 350 personen Wij bespreken graag de nadere invulling met u.

 

 

 

De kosten voor een vier uur durende Beslooten Breughelavond zijn afhankelijk van de grootte van het gezelschap en bedragen:
Voor 30 personen (inclusief 1 Troubadour) € 92,-  per persoon
Voor 60 personen (inclusief 2 Troubadours) € 89,50  per persoon
Voor 90 personen (inclusief 3 Troubadours) € 87,- per persoon
Indien uw gezelschap afwijkt van bovengenoemde aantallen berekenen wij voor elke extra gast € 71,50 Spijsch ende Dranck en per ontbrekende gast aanvullend Vermaeck.

U kunt desgewenst extra Vermaeck bijboeken in de vorm van een Heks, een Nar, een Magiër of een Pentekenaar.

Bij de Beslooten Breughelavond zijn de tafels opgedekt met Fruit ende Veele Nooten.

Achtereenvolgens wordt geserveerd:

  • Molsbroot met Kruydensaus
  • Worschtplancken
  • Boschpaddestoelensop
  • Gewelde Seemosselen
  • Diversch Gebraet: Kapoen, Konijn, Vleesch Stoverije en Beenham van ’t Spit, geserveerd met Bourgondische Aerdappel,   ende Groove Salaet.
  • Syllabub
  • Koffie of Thee met een Soet Krakelangetje.

 

 

Het Drancken Arrangement bestaat uit een Welkomstdranck (de pittige kruydenwijn Hypocras of de zoete honingwijn Mede) en tot aan de koffie onbeperkt Bier van ’t Vat, Wijnen, Sappen en Frisdrancken.

Tevens is inbegrepen een Gecalligrafeerde Menukaert en een attentie voor het Vrouwvolk aan het einde van de avond.