Kerst Tafereel

Printer-friendly version

Op zowel 1e als 2e Kerstdag organiseert Stadsherberg de Mol een Kerst Tafereel.  Terwijl u geniet van diverse Kerstpyzen zingt en speelt een Troubadour verhalende liederen en liederlijke verhalen  uit het heden en uit het verleden.

Bij het betreden van de Stadsherberg lijkt het alsof u 4 eeuwen terug in de tijd stapt. De Gedienstigen verwelkomen u in Middeleeuwsche Kledij. Bij kaarslicht vindt u uw tafel. Uit grote kannen wordt het schuimende Delftsch Kuyten Bier geschonken en u krijgt een uitgebreid Mael geserveerd. 

Het Kerst Tafereel vangt aan om 17:00 uur en eindigt omstreeks 20.30 uur. Reserveren is mogelijk vanaf 2 personen. De kosten voor dit 3½ uur durende arrangement bedragen  € 89,- per persoon.  Voor kinderen tot 12 jaar berekenen wij  € 7,- per leeftijdsjaar.

De tafels zijn bij uw binnenkomst reeds opgedekt met Fruit ende Veele Nooten  en een gecalligrafeerde menukaart.

Achtereenvolgens wordt geserveerd:

Voor Carnivoren en Omnivoren:

Op den Tafel :
Molsbroot met Kruydensaus

Smaekmaecker:
Eene Planck gevuld met Gedroogde en Gewelde Vijgen, Nooten, ende Dadels

Voorspijsch:
Gravad Lacks, geserveerd met Bruchetta, Mierikswortel en Roomkaas

Sop:
Sop van Pompoen met Blue d'Avergne

Hoofdspijsch:
Diversch Gebraet:

Rollade met Truffeljus en Boschpaddestoelen
Varkenswangetjes gestoofd in Appelcider
Licht-pittig gemarineerde Kippendijen

Geroosterde Seizoensgroenten

Geserveerd met Bourgondische Rosemarijn Aerdappelen ende Groove Salaet

Naspijsch:
Fanilje Roomijs , geserveerd met Warme Amarenen Kersen in Saus en eene Kletskop

Afsluiting:
Koffie ofte Thee

Als u tijdidg doorgeeft hoeveel vegetariërs er in het gezelschap zijn, dan servreen wij voor hen het volgende menu:

Voor Herbavoren  (vegetariërs):

Op den Tafel :
Molsbroot met Kruydensaus

Smaekmaecker:
Eene Planck gevuld met Gedroogde en Gewelde Vijgen, Nooten, ende Dadels

Voorspijsch:
Tarte Tatin van Rode Biet, Geitenkaas en Balsamico

Sop:
Sop van Pompoen met Blue d'Avergne

Hoofdspijsch:

 Paddestoelen Ragout met Bladerdeeg Dakje

Bolcourgette met Ricotta en Amandelen

Gegrilde Polenta met Parmezaanse Kaas

Geroosterde Seizoensgroenten

Geserveerd met Bourgondische Rosemarijn Aerdappelen ende Groove Salaet

Naspijsch:
Fanilje Roomijs , geserveerd met Warme Amarenen Kersen in Saus en eene Kletskop

Afsluiting:
Koffie ofte Thee

 

Het Drancken Arrangement omvat vanaf aankomst tot aan de koffie onbeperkt Bier van ’t Vat, Wijnen, Sappen en Frisdrancken.

Als u tijdig doorgeeft of er dieetwensen zijn, dan kunnen wij daarmee rekening houden. 

Het is mogelijk om Middeleeuwsche Kledij te huren in de vorm van een Bonte Hes en bijpassende Fluwelen Muts voor slechts  € 5,- per persoon.