Taveerne

Printervriendelijke versie

Voor gezelschappen tot 10 personen bieden wij in onze Taveerne al hetgeen onze Stoofmeester aan Leckernijen kan bereiden: onze Leckertonghen Kaert.

Gezelschappen vanaf 10 personen verzoeken wij voor het gehele gezelschap één keuze te maken uit één van de Bourgondische Menu’s.

U kunt reserveren van dinsdag tot en met zondag vanaf 18.00 uur (tenzij er een Thema-avond met Vermaeck in de Taveerne is gepland, dan is helaas geen à la carte mogelijk). Zo u wilt kunt u ook zonder reservering onze Taveerne betreden, maar wij kunnen u dan niet garanderen dat wij een plaatsje voor u hebben.   

Leckertonghen Kaert

Voorspyse

De Vlercken van Oranje(2st.)   €    6,00
Champigonnen Pasteide   €    7,50
Vleesch Pateel   €    7,50
met Paté, Hespe ende Worscht            
Gebacken Bloedwoarst met den Appelen   €    8,00
Hollandsche Garnaelesalaet   €    8,50
Salaet van Lactouwe met Aenteboarstfilet   €    8,50

Potagy  

Heksensop  €    4,50
Romige Boschpaddestoelensop  €    5,00
Sop met Boeregriente ende Balje  €    5,00

Vischspysen 

Khibbelinge met Remouladesaus  €   15,00
Kabeljauw uit den Oven met Limoentje  €   16,00
Salmforel uit den Riviere gevangen  €   18,00

Gebraet 

Heele Spare-Rib van het Swijn  €   14,00
Molshoop  €   15,00
Vierelei Vleesch van Oranje (6 st.)  €   15,00
Limbourgse Soervleesch onder   €   16,00
eene Hoedt  
Frickedil in 't Corstedeegh  €   16,00
Gekruid Gehaktbroad in Korstdeegh  

Noch Vleesch Noch Visch 

Sij Smelten de Kaesen (vanaf 2p.) p.p.  €   13,00
Oerhollandsche Kaesfondue  
Den gevulde Paprika met Grienten  €   14,00
ende Gheetkaes  
Rijke Grientestove onder eene Hoedt  €   15,00

Naspyse 


Syllabub  €    4,50
luchtige mousse van Framboas  
Warme Appelrolle met Fanyljesaus  €    5,50
 


De hoofdspysen worden begeleid door Molsbroot, Groove Salaet, Seizoen Groenten en Gepofte Aerdappel. 

Daarnaast bieden wij een keuze uit 4 Bourgondische Menu’s :

Taveerne Menu   € 24,50

Heksensop
* * *
Diversch Gebraet: Kapoen, Konijn, Pittig
Gekruyde Worscht en Vlaamsch Ribstuk, 
geserveerd met Bourgondische Aerdappels
en Groove Salaet
* * *
Syllabub
* * *
Koffie of Thee met een Soet Krakelangtje

Gaanderije Menu  € 29,50

Hoendersalaet in ‘t Deegh
* * *
Boschpaddestoelensop
* * *
Diversch Gebraet: Kapoen, Pittig Gekruyde  
Worscht. Vleesch-Stoverije en Vlaamsch Ribstuk, 
geserveerd met Bourgondische Aerdappels 
en Groove Salaet
* * *
Syllabub
* * *
Koffie of Thee met een Soet Krakelangtje

Herberg Menu   € 34,50

Schouwgerookte Hesp, Galentyn en 
Deeghoorntje met Hammousse
* * *
Sop met Groente ende Ballen
* * *
Diversch Gebraet: Kapoen, Vleesch-
Stoverije, lamschbout en Speenvercken
 Hespe, geserveerd met Bourgondische 
Aerdappels   en Groove Salaet
* * *
Warme Appelrol met Vanille Saus
* * *
Koffie of Thee met een Soet Krakelangtje

Vissers Latijn  € 34,50 

Vischplanck met diversche Gerookte en 
Gepekelde Visch-soorten
* * *
Roomige Boschpaddenstoelensop 
* * *
Diversch Gebraet: Kapoen, Vleesch-
Stoverije alsmede ende Khibbelinghe en 
Salm in 't Deegh, geserveerd met
Bourgondische Aerdappel en Groove Salaet
* * *
Syllabub
* * *
Koffie of Thee met een Soet Krakelangtje  
 

Zowel bij het voorgerecht als bij het hoofdgerecht wordt Molsbroot met Kruydensaus geserveerd. Het gebraet wordt begeleid met bijpassende sauzen.

Vegetarisch:

De Vegetarische gerechten worden, afhankelijk van de wensen, ingepast in het door u gekozen menu.

Kinderen:

Voor kinderen tot 6 jaar serveren wij een Kindermenu à € 9,- en voor kinderen tot 12 jaar een Kindermenu à € 11,- dat bestaat uit: Soep – Kapoenvlercken met friet, Mayonaise en Appelmoes – Syllabub . U kunt de kinderen desgewenst ook mee laten eten met het gekozen menu voor 50% van de menuprijs.

Oudhollandsche Menu-aanvullingen:

Welkomst-dranck: de pittige Kruydenwyn Hypocras of de zoete Honingwijn Mede     €   3,00
Tafels opgedekt met diverse soorten Fruit ende Veele Nooten   
Kleine Schaal (ca. 8 personen)   €  17,50
Grote Schaal (ca. 12 personen)  €  25,00
Kaes- ende Worschtplanck, per persoon                                                                €    2,50
Visplanck met Gepekelde en Gerookte Vischsoorten,  per persoon                            €    4,00
Warme Beenham als uitbreiding bij het Gebraet, per persoon       €    3,00
Warme Seizoen Groenten, per persoon     €    1,50
Oudhollandsche Likeur                                   €    3,50

Gezelschappen tot en met 9 personen kunnen ook een keuze maken uit onze à la carte gerechten, behalve bij de Thema-avonden. Wij serveren één menu per gezelschap. Ook de aanvullingen dienen steeds voor het gehele gezelschap te worden besteld.