Kerst Tafereel

Printervriendelijke versie

Op zowel 1e als 2e Kerstdag organiseert Stadsherberg de Mol een Kerst Tafereel.  Terwijl u geniet van diverse Kerstpyzen zingt en speelt een Troubadour verhalende liederen en liederlijke verhalen  uit het heden en uit het verleden.

Bij het betreden van de Stadsherberg lijkt het alsof u 4 eeuwen terug in de tijd stapt. De Gedienstigen verwelkomen u in Middeleeuwsche Kledij. Bij kaarslicht vindt u uw tafel. Uit grote kannen wordt het schuimende Delftsch Kuyten Bier geschonken en u krijgt een uitgebreid Mael geserveerd. 

Het Kerst Tafereel vangt aan om 18.00 uur en eindigt omstreeks 21.30 uur. Reserveren is mogelijk vanaf 2 personen. De kosten voor deze 3½ uur durende avond bedragen  € 69,50 per persoon.  Voor kinderen tot 12 jaar berekenen wij  € 6,- per leeftijdsjaar.

De tafels zijn bij uw binnenkomst reeds opgedekt met Fruit ende Veele Nooten  en een gecalligrafeerde menukaart.

Achtereenvolgens wordt geserveerd:

Smaekmaeker:
Planck met Gedroogde Ham, alsmede Kaes ende Worscht

Voorspijsch:
Dungesneden Rund met Kaes, Pijnboompitten ende Sla

Sop:
Gebonden Knolselderij Soep

Hoofdspijsch:
Diversch Gebraet:

Goutbruin Gebacken Varkenshaes met Soete Veenbessenmoes
Kapoen gevuld met Suydvrugten
In Rootwijn Gestoofde Lamschbout met Soete Portsaus 

Rollade met Truffelsaus

Champignons gevuld met Geitenkaes 
Geserveerd met Bourgondische Rosemarijn Aerdappelen ende Groove Salaet

Naspijsch:
Blancke Chocolaat Syllabub met Amarenensaus

 

Het Drancken Arrangement bestaat uit een Welkomstdranck (de pittige kruydenwijn Hypocras of  de zoete honingwijn Mede) en tot aan de koffie onbeperkt Bier van ’t Vat, Wijnen, Sappen en Frisdrancken.

Het is mogelijk om Middeleeuwsche Kledij te huren in de vorm van een Bonte Hes en bijpassende Fluwelen Muts voor slechts  € 5,- per persoon.